Cum să îţi faci un Website eficient la un preţ rezonabil

Concurenta pe piaţa de web design. În zilele noastre, angajarea unei firme de web design profesional pare costisitoare pentru multe companii.

În special pentru întreprinderile mici şi mijlocii. Dar, din fericire pentru cei ce caută astfel de servicii, acestea sunt oferite de tot mai multe firme de profil. Datorită concurenţei dintre acestea, poţi să găseşti servicii de calitate la preţuri acceptabile. Poţi compara preţurile diferitelor societăţi, poţi compara portofoliile şi experienţa acestora.

Ce vrei de la site-ul tău. În primul rând trebuie să ştii cum îţi vezi site-ul – atât că design, cât şi că funcţionalităţi. Web designer-ul trebuie să ştie ce aspecte ale companiei le va evidenţia, pentru a putea face site-ul să fie cât mai eficient posibil. Având o imagine corectă a modului în care doreşti să arate şi să se comporte site-ul, trebuie să cauţi şi să alegi designerul cel mai potrivit.

Ce şi cât costă. Trebuie să ţii cont de faptul că realizarea unui site implică, pe lângă costuri cu realizarea efectivă a site-ului – designul şi funcţionalitate, costuri legate de găzduire şi costuri legate de promovarea să online. Un vizitator nu poate aprecia estetică unui site, dacă acesta nu există online – găzduit pe un server web – sau nu îl poate găsi nimeni pentru că este mult prea jos în rezultatele motoarelor de căutare.

Cost web design. Angajarea unui designer independent sau a unei companii pentru proiectarea un site poate costa de la câteva sute la câteva mii de euro, în funcţie de necesităţile site-ului, precum şi de preţurile practicate pe piaţă. Cei mai mulţi oameni cred că preţurile unor astfel de servicii trebuie să fie ori foarte mici ori exagerat de mari. Adevărul, că de obicei, este pe undeva pe la mijloc, aceasta însemnând că poţi avea un site profesional cu funcţionalităţi de bază cu doar câteva sute de euro.

Cost găzduire. Găzduirea site-ului pe un server web – existenţa sa online – implică de asemenea costuri între 1 euro şi 10 euro lunar sau mai mult, tot în în funcţie de necesităţile acestuia – tehnologie server, trafic lunar, securitate şamd.

Cost promovare/optimizare seo. Promovarea unui site reprezintă o activitate separată de realizarea efectivă a site-ului, chiar dacă depinde de aceasta. O campanie de promovare online include în mod cert şi optimizarea pentru motoarele de căutare – seo. Optimizarea nu înseamnă că site-ul a fost făcut greşit de la bun început, ci doar că sunt făcute ajustări pe site şi în afara acestuia pentru că acesta să fie găsit după anumite cuvinte cheie. Trebuie înţeles că o campanie de optimizare seo durează şi costă în funcţie de concurenţă pe cuvintele cheie alese – de la câteva sute la câteva mii de euro, pe perioade de la 2-3 luni până la 10 luni.

De ce am nevoie de un site

Alege soluţia optimă. Realizarea unui website eficient pentru tine şi afacerea ta înseamnă un website care arată bine, funcţionează bine şi este găsit după cuvintele cheie relevante pentru afacerea ta. Un preţ rezonabil pentru aceasta nu înseamnă neapărat cel mai mic preţ pentru fiecare serviciu, ci un echilibru între acestea. Greşeli des întâlnite făcute de unele companii constă în mizarea întregului buget alocat prezenţei online doar pe partea de design, plătirea de sume exorbitante pentru mentenanţa, fără ca acestea să se justifice.

Ce să eviţi. Am întâlnit companii care au plătit mii de euro pe un site care arăta doar bine, de obicei site-uri flash care îţi iau ochii, având doar câteva pagini, dar contracte astronomice de mentenanţa şi în plus, fiind de negăsit pe motoarele de căutare. În aceste cazuri, se putea realiza uşor un design profesional cu minim 150 de euro, la fel de plăcut ochiului, folosindu-se restul bugetului pentru promovare online şi optimizare seo. Căută să îţi realizezi un site în primul rând pentru vizitatorii, clienţii tăi, şi nu pentru satisfacerea propriilor vanităţi personale. Până la urma vrei un site cu care să vinzi şi nu unul cu care doar să te lauzi.

În concluzie, există preţuri accesibile pentru serviciile de web design, problemă constă în a şti ce să ceri şi ce trebuie să primeşti pentru cât plăteşti.

Echipa Bravico aşteaptă să îţi răspundă oricărei solicitări. Vezi oferta noastră de preţuri rezonabile de web design sau contactează-ne acum pentru mai multe informaţii.